LlibresDigitals.cat
Llibertat i Catalunya... no cal que digui res més!
Josep Maria de Sagarra

Inici > Botiga > Ebooks > L'estrany Cas del Dr. Jekyll i el Sr. Hyde
Ebook
Ampliar
Títol: L'estrany Cas del Dr. Jekyll i el Sr. Hyde
Gènere: Ciència ficció , Terror
Editorial: Classic Translations
Autor: Robert Louis Stevenson


Resenya:

Un advocat de Londres anomenat Gabriel John Utterson investiga esdeveniments estranys. entre el seu vell amic, el doctor Henry Jekyll, i el malvat Edward Hyde.

Quan tornaria d'aquestes excursions, sovint em vaig submergir en una espècie de meravella en la meva depravació vicària. Aquesta familiaritat que he cridat de la meva pròpia ànima, i enviada per fer el seu bon plaer, era un ésser intrínsecament maligne i dolent; el seu cada acte i pensament centrat en si mateix; beure el plaer amb la millor avidesa de qualsevol grau de tortura a un altre; implacable com un home de pedra, Henry Jekyll es trobava de vegades enfonsat abans dels actes d'Edward Hyide; però la situació es va apartar de les lleis ordinàries i va relaxar insidiosament la comprensió de la consciència. Va ser Hyde, després de tot, i només a Hyde, que era culpable. Jekyll no era pitjor; va tornar a despertar a les seves bones qualitats aparentment sense empalmes; fins i tot es precipitava, on era possible, desfer el mal fet per Hyde. I així, la seva consciència va quedar dormit.VenedorPreuFormatEnllaç
Ebook no disponible

Autor
Font: andreusotorra.com
Ampliar
Nom: Robert Louis Stevenson


Robert Louis Stevenson va néixer a Edimburg el 13 de novembre de 1850 i va morir a Upolu, Samoa, el 3 de desembre de 1894. Escriptor escocès, és autor d'algunes de les històries fantàstiques i d'aventures més populars, com 'L'illa del tresor' i 'L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde'. Davant l'aparició de la novel·la naturalista o psicològica, Stevenson va reivindicar el relat clàssic d'aventures, en el qual el caràcter dels personatges es dibuixa en l'acció. El seu estil elegant i sobri i la naturalesa dels seus relats i les seves descripcions va influir en escriptors del segle XX com Jorge Luis Borges. Provinent d’una familia burguesa, Stevenson va passar un infància feliç. A causa de la seva mala salut, no va anar a l'escola primària i això va fer que fins als 8 anys fos analfabet. Durant l'adolescència va acompanyar al seu pare en diversos viatges. Va ingresar a la Universitat d'Edimburg com estudiant d’enginyeria nàutica. L'elecció d’aquesta carrera va ser més per la influència del seu pare, que era enginyer que per pròpia vocació. Això el va portar a l’abandonament de l'enginyeria. L'any 1875 va començar a practicar com a advocat. Tampoc va tenir una carrera brillant en aquest camp, ja que el seu interès es concentrava més en l’estudi de la llengua. Als 26 anys, va conèixer a Fanny Osbourne a França, una nord-americana deu anys més gran que ell. Fanny estava separada del seu marit, descansava i pintava, amb la seva germana i els seus fills. Stevenson i Fanny es van enamorar. Va publicar el seu primer llibre l'any 1878, ella va partir cap a Califòrnia per tramitar el seu divorci, i Stevenson la va seguir. L'any 1880, quan ell tenia 30 anys, es van casar. La parella va viure un temps a Calistoga, a l'Oest. Va escriure històries de viatges i d'aventures i també assaig. A partir d'aquest any, la salut de Stevenson va empitjorar. També és coneguda la seva afició a l'alcohol, el que li va portar altres problemes de salut. El matrimoni es va mudar primer a Edimburg i després a Davos, Suïssa, i finalment es va instal·lar en una finca que el pare Stevenson els va regalar, en el balneari de Bournemouth. Tres anys més tard van anar a Nova York, on l'escriptor va fer amistat amb Mark Twain, autor de 'Les aventures de Tom Sawyer'. Després d'una breu estada a San Francisco, van fer un viatge cap a les illes del Pacífic Sud, on finalment es van establir amb els fills de Fanny, la germana d'aquesta, Belle, i la senyora Stevenson —el pare del novel·lista havia mort no feia gaire—. La relació de Stevenson amb els aborígens és cordial, però política. L'escriptor va prendre partit per un dels caps locals contra la dominació alemanya de l'arxipèlag i va escriure en la premsa britànica sobre la penosa situació samoana. Va morir d'un atac cerebral. El seu cos va ser enterrat en la mateixa illa, al mont Vaea.
 
Font: andreusotorra.comLlibres del mateix autor/s
Categories relacionades
Gèneres:
Acció i aventura (14)
Antologies (1)
Antropologia (1)
Arquitectura (1)
Art i fotografía (1)
Assaig (8)
Autoajuda (2)
Biografia (14)
Ciència (13)
Ciència ficció (7)
Clàssics (10)
Còmics (2)
Contemporània (90)
Contes i proses (9)
Crítica literària (1)
Cuina (6)
Drama (7)
Dret (1)
Dret criminal (1)
Drets civils (1)
Economia (5)
Educació (5)
Emocions i sentiments (3)
Erotisme (7)
Espionatge (1)
Espiritualitat (2)
Esports (8)
Família/Relacions (12)
Fantasmes (12)
Fantàstic (28)
Fets reals (4)
Ficció (164)
Ficció bèl·lica (1)
Ficció clàssica (4)
Ficció històrica (17)
Filosofia (1)
Geografia (1)
Història (25)
Humor (8)
Industria (2)
Infantil (95)
Juvenil (108)
Medicina (1)
Misteri i suspens (23)
Mitologia (6)
Muntanya (16)
Música (1)
Nadal (7)
Narrativa (35)
Natura (2)
Negre (21)
Novel·la (52)
Periodisme (3)
Poesia (15)
Política (21)
Psicologia (1)
Relats (7)
Religió (10)
Romàntica (17)
Salut (4)
Sàtira (1)
Societat i cultura (6)
Sociologia (1)
Software i apps (1)
Teatre (8)
Terror (9)
Thriller (2)
Viatges (14)
Violí i violoncel (1)

Gratis (72)

Audiollibre (0)
Epub (53)
Kindle (502)
LIT (8)
Paper (36)
PDF (8)

Totes
Contacte     Anuncis     Forum     Avís legal