LlibresDigitals.cat
No et limites a contemplar aquestes
hores que ara vénen, baixa al carrer i
participa. No podran res davant d´un
poble unit, alegre i combatiu.
Vicent Andrés Estellés

Inici > Botiga > Ebooks > Homenatge a Catalunya (adaptació gràfica)
Ebook
Ampliar
Títol: Homenatge a Catalunya (adaptació gràfica)
Gènere: Còmics
Editorial: Rosa dels Vents
Autor: Andrea Lucio , George Orwell , Jordi de Miguel Capell


Resenya:

Una adaptació gràfica i actualitzada de la gran obra de George Orwell, Homenatge a Catalunya.

Sens dubte, Homenatge a Catalunya, el cèlebre assaig de George Orwell sobre la Guerra Civil espanyola, és una obra imprescindible per conèixer què va passar en aquell esdeveniment clau del segle XX, que l'escriptor va viure en primera persona, primer com a soldat ras i més endavant com a oficial.

Ara que s'han complert vuitanta anys de la primera edició d'aquesta obra, Jordi de Miguel i Andrea Lucio n'han fet una adaptació en forma de còmic. La novel·la gràfica d'Homenatge a Catalunya és un tribut a un dels llibres més importants del segle XX i presenta alguns dels escenaris de la Barcelona d'Orwell des d'una perspectiva periodística i moderna. S'aconsegueix així una sensació de joc entre passat i present que converteix l'experiència d'Orwell en un mirall en el qual es reflecteix una Barcelona extremament polititzada.

Es tracta d'una versió gràfica que viatja al present, i que, amb un toc periodístic, recupera un text imprescindible per entendre la Guerra Civil espanyola narrada des del punt de vista de l'autor.

La crítica n'ha dit...
«Un retrat immillorable dels rumors, les sospites i la traïció d'una guerra civil.»
Antony BeevorVenedorPreuFormatEnllaç
Amazon8.54 €KindleComprar

Autor
Font: researchgate.net
Ampliar
Nom: Andrea Lucio


És il·lustradora i artista de còmics. Lucio, originària de Bogotà, és doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Després de Iaioflautas (De Barris, 2012), ha seguit il·lustrant còmics de crònica social com ara Un regalo para Kushbu. Historias que cruzan fronteras (diversos autors; Astiberri, 2017) i, més recentment, Homenatge a Catalunya (Rosa dels Vents, 2019), una adaptació gràfica del cèlebre assaig de George Orwell sobre la Guerra Civil espanyola que ha realitzat amb Jordi de Miguel. La seva obra com a il·lustradora, artista de còmic i animadora 2D ha aparegut en publicacions d’àmbit nacional i internacional com ara Journalism Grants, New Internationalist, The Hindu, Surreal Comics, Pikara Magazine, Dossier Crític o La Directa.

Font: cccb.org


Autor
Ampliar
Nom: George Orwell


George Orwell (Motihari, Índia, 1903 - Londres, 1950), que en realitat es deia Eric Arthur Blair, fou novel·lista, assagista brillant i mestre de periodistes. Va tenir una vida molt curta, que resumeix els somnis i els malsons del món occidental al segle XX. Va néixer a l'Índia britànica en el si d'una família de classe mitjana, va estudiar amb una beca en l'exclusiu col·legi d'Eton, va servir a la policia imperial a ultramar (Dies de Birmània, 1934), va tornar a Europa, on va viure força precàriament (Sense ni cinc a París i Londres, 1933), es va traslladar a l'Anglaterra rural i, allà, va comença a fer de mestre (La filla del clergue, 1935). Va escriure sobre la classe obrera anglesa i l'explotació (Keep the aspidistra flying, 1936; The road to Wigan Pier, 1937), va recollir la seva experiència de lluita contra el feixisme a la turbulenta Guerra Civil espanyola (Homenatge a Catalunya, 1938), va albirar, en la convalescència posterior, l'ensorrament del vell món (Coming up for air, 1939), va col·laborar amb la BBC durant la Segona Guerra Mundial, es va consagrar en el Tribune i l'Observer com un dels millors prosistes en llengua anglesa (entre l'extensa producció assagística, cal destacar The lion and the unicorn: socialism and the english genius, 1940), va mostrar en forma de faula les perversions del socialisme (La rebel·lió dels animals, 1945) i va arribar a anticipar nous models de societat burocràtica i hiperpolítica (1984, 1949). Tot i que va morir molt jove, avui dia encara se'l considera la consciència d'una generació i una de les veus més lúcides que s'han alçat contra tota mena de totalitarismes.


Autor
Font: contrast.es
Ampliar
Nom: Jordi de Miguel Capell


Jordi de Miguel Capell (Barcelona, 1980) és periodista freelance. Redactor del setmanari Directa, ha cobert l’actualitat politica i dels moviments socials a l’Amèrica Llatina, on ha viatjat i residit. Ha escrit per publicacions com Crític, Público, La Directa, ARA, Altaïr Magazine, Panenka, FronteraD, El Diagonal, Otramérica, Esglobal i El Triangle, i ha treballat en projectes de comunicació social com CanalSolidari.org, Quepo i Boca Ràdio. Especialitzat en comunicació per al canvi social (és màster en Comunicació per al desenvolupament per la Universitat de Malmö, Suècia), treballa també com a consultor en projectes vinculats a la comunicació associativa, la cooperació i la participació ciutadana. A més, és membre del col·lectiu de periodistes Contrast.

Font: contrast.es / amazon.es
 
 Llibres del mateix autor/s
Categories relacionades
Gèneres:
Acció i aventura (14)
Antologies (1)
Antropologia (1)
Arquitectura (1)
Art i fotografía (1)
Assaig (8)
Autoajuda (2)
Biografia (14)
Ciència (13)
Ciència ficció (7)
Clàssics (10)
Còmics (2)
Contemporània (90)
Contes i proses (9)
Crítica literària (1)
Cuina (6)
Drama (7)
Dret (1)
Dret criminal (1)
Drets civils (1)
Economia (5)
Educació (5)
Emocions i sentiments (3)
Erotisme (7)
Espionatge (1)
Espiritualitat (2)
Esports (8)
Família/Relacions (12)
Fantasmes (12)
Fantàstic (28)
Fets reals (4)
Ficció (164)
Ficció bèl·lica (1)
Ficció clàssica (4)
Ficció històrica (17)
Filosofia (1)
Geografia (1)
Història (25)
Humor (8)
Industria (2)
Infantil (95)
Juvenil (108)
Medicina (1)
Misteri i suspens (23)
Mitologia (6)
Muntanya (16)
Música (1)
Nadal (7)
Narrativa (35)
Natura (2)
Negre (21)
Novel·la (52)
Periodisme (3)
Poesia (15)
Política (21)
Psicologia (1)
Relats (7)
Religió (10)
Romàntica (17)
Salut (4)
Sàtira (1)
Societat i cultura (6)
Sociologia (1)
Software i apps (1)
Teatre (8)
Terror (9)
Thriller (2)
Viatges (14)
Violí i violoncel (1)

Gratis (72)

Audiollibre (0)
Epub (53)
Kindle (502)
LIT (8)
Paper (36)
PDF (8)

Totes
Contacte     Anuncis     Forum     Avís legal